LANSARE DE CARTE SI DESCHIDEREA MUZEULUI SATESC

Evenimente Octombrie 13, 2013

    Incepand cu ora 12:00, Duminica, 13.10.2013 la Scoala Savesti, unde functioneaza doar o grupa de prescolari, datorita imbatranirii populatiei, sunteti invitati sa participati la un eveniment cultural de importanța majora din viata parohiei noastre.

     Dl. Prof. Agafitei Gheorghe lanseaza o lucrare la care a trudit aproximativ 3 ani, secundat de distinsa sa sotie Prof. Agafitei Elena, intitulata ”Monografia satului Savesti”. Lucrarea a fost realizata dupa toate normele stiintifice si dupa o intensa cercetare a numeroaselor documente de arhiva, prezentand viata satului sub toate aspectele ei si amintind de anumite personalitati care au odraslit din aceasta zona binecuvantata de Dumnezeu a Raucestilor.

     Deasemenea va fi sfintit si inagurat muzeul satesc din cadrul aceleasi scoli, dotarea, restaurarea si asezarea diferitelor obiecte si costume nationale fiind opera exclusiva a distinsei familii de profesori Agafitei.

     Intalnirea va debuta cu slujba de sfintire a apei, slujba Te-Deumului, apoi va urma sfintirea propriu-zisa a muzeului, lansarea de carte si luari de cuvant.

     Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, ca pentru rugaciunile Maicii Sale, ocritoarea Bisericii si parohiei noastre si ale Sf. Cuv. Paraschiva sa binecuvanteze aceasta frumoasa initiativa si lucrare literala care incununeaza munca a doi profesori care au format generatii intregi de elevi. Cei mai multi se vor regasi in paginile acestei monografii.

 

A consemnat, parohul Parohiei Savesti, Pr. Surugiu Mihai